Prosjekter

Et utvalg automasjonsløsninger.

Kontakt oss

Fullførte automasjonssystemer

Vi har bred kompetanse innen faget og produserer intuitive og effektive automasjonssystemer. Spør oss gjerne om våre beste råd. Se noen av våre utførte oppdrag her.

Robotcelle for kapping av aluminiumsprofiler

Levert til: Brødrene Dahl
Samferdsel Holmestrand våren 2018

Robotcelle for plukking av 6 meter lange aluminiumsprofiler fra transfer vogn. Sortering, palletering og magasinering i seks forskjellige posisjoner og mating av kappsag. ABB IRB 4600 robot montert opp ned i portal for å lette tilgjengelighet. Enkel betjening av cellen fra egenlagd menysystem på robotpendanten.

Robotcelle for børstning av ventiler

Levert til: Maskinteknikk
Høsten 2018

Robotcelle for børstning av ventiler til offshore industrien. Bestående av tre stasjoner med XY servo systemer, magasin og børstemotorer. FANUC M20iA robot, Siemens PLS og HMI og ProfiNet kommunikasjonsbus. Alt programmering og håndtering gjøres fra HMI panelet, og nye produkter kan med få tastetrykk programmeres visuelt og uten robot kunnskap.

Robotcelle for montering plastkanner

Levert til: RPC Promens Kambo
Vinter 2019

Robotcelle for montering av plasttut på 20 liters plast kanne. kollaborativ Universal robot som står åpent i produksjon uten inngjerding. Spesiallagd griper bestående av Joulin vacuum elementer. Tutene blir plukket fra magasin ved hjelp av «giraff» transportbånd, fallende sorteringsbane og oppløfter stasjon. Tut blir montert på kanne hvert 10. sekund.

Robotcelle for sveising av trafokasser

Levert til: Norsk transformator
Våren 2019

Robotcelle for sveising av transformatorkasser til Norsk Transformator i Steinkjer. Fanuc Arc Mate 100iC med tre akset manipulator. Cellen kan håndtere kasser på opptil 2 meter brede og med vekt på 1500 Kg. Enkel operering av cella fra et touch panel der operatør lett og oversiktlig kan justere sveisebaner, sveisedata og hente ut produksjonsdata blant annet. Sveiseutstyr fra Esab og automatisk oppmåling av sveisepistol

Robotcelle for håndtering av CNC maskin

Levert til: DEFA
Våren 2019

Robotcelle for inn og utlasting av Mazak CNC dreibenk. Kollaborativ Universal robot som står åpent i produksjon uten inngjerding.

Roboten plukker støpte deler i spesiallaget magasin, laster Mazak og leverer ferdig deler i pall.

Cellen klarer 24 timers kjøring ubemannet uten støtte fra operatør.

Robotcelle for håndtering av CNC maskin

Levert til: HTS Maskinteknikk AS
Sommer 2019

Robotcelle for inn og utlasting av Nakamura CNC dreibenk. Kollaborativ Universal robot som står åpent i produksjon uten inngjerding.

Spesiallaget stativ på hjul som dokkes inn mot maskinen og kan fjernes ved behov. Stativet inneholder UR 10 robot, Equator målemaskin, fallende magasin inn for råemner og fire palettplasser ut for ferdige deler.

Dobbel elektrisk griper med IP 67 slik at bytte av deler skjer meget raskt og maskinen for jobbet mest mulig effektivt. Roboten plukker også deler kun til måling for kontroll av deler kjørt i andre maskiner.

Robotcelle for sveising av aluminiumsbåter

Levert til: Kaasbøll Boats
Høsten 2019

Robotcelle for sveising av aluminiumsbåter. Stor Fanuc sveiserobot med Esab sveiseutstyr plassert på en 20 meter lang bane.

Roboten bruker en optisk laser til å finne fugene den skal sveise og følger disse konstant under sveising.

Robotcelle for CNC maskin

Levert til: HTS maskinteknikk AS
Sommer 2019

Robotcelle for inn utlasting av to CNC maskiner. Fanuc robot plassert på bane mellom de to maskinene.

Delene blir plukket fra fallende magasin, maskinert, renset i duppebad, blåst, målt opp og levert ferdig ut i paletter.

Robotcelle for CNC maskin

Levert til: Lilaas AS
Vinter 2020

Fleksibel robotcelle for håndtering av deler mot CNC maskin. Robot er utstyrt med både elektrisk to-finger griper og vacum griper for å takle mange forskjellige deler.

EGH spesiallager ny luke i maskin slik at robot ikke kommer i veien for manuellkjøring av maskin.

Robotcelle for CNC maskin

Levert til: Nammo AS
Vinter 2020

Fleksibel robotcelle for håndtering av deler mot CNC maskin. To stykk Universal roboter.

En robot tar seg av dele håndteringen, mens den andre roboten er utstyrt med momenttrekker for å løsne/spenne fikstur.

Robotcelle alu sveising

Levert til: Leirvik AS
Vår 2020

Robotcelle for sveising av aluminium. Fanuc robot plassert på 8 meter lang bane, utstyrt med Selco sveiseutstyr, og meget avansert laser for fugefølging. Laseren kan måle inn delene, scanne kontinuerlig under svesing, dynamisk justere sveisedata etter mål på fuge og scanne fuge i ettertid for kvalitetssjekk.

Alle deler blir programmert offline ved hjelp av Siemens Process simulate, direkte fra CAD filer. 

Håndteringsrobot

Levert til: Nordisk Aviation
Vår 2020

Robotcelle for håndtering av alu profiler ut fra eksisterende bearbeidingsmaskin.

Delene blir plukket med vacum, merket og stablet i rack

Sveiserobot

Levert til: Strand Stillas
sommer 2020

Robotcelle for sveising av aluminiumsstillas. Fronius CMT fullintegrert i robot styringen. Egenprodusert spesiallaget 3 akset manipulator som gjør at du kan laste deler på utsiden mens roboten jobber på innsiden. 

Sveiserobot

Levert til: Frio Nordica
Vinter 2021

Robotcelle med en håndteringsrobot og en sveiserobot montert på felles bane. To rullebukker samt en toakset manipulator for orientering av deler. Selco sveiseutstyr, 2d kamera for plukking av deler og laser for fugefølging. Roboten er kapabel til både MIG sveising av stål, aluminium og TIG sveising. Roboten freser og valser rør i tillegg til å sveise alle deler.

Håndteringsrobot

Levert til: Nordisk Aviation
Vinter 2021

Robotcelle for håndtering av alu profiler inn fra eksisterende bearbeidingsmaskin.
Skal monteres i celle tidligere levert av EGH.

Delene blir plukket med vacum, merket og stablet i rack

Sveiserobot

Levert til: Nordisk Aviation
Vinter 2021

Robotcelle for stansing av deler. Robot plukker deler i rack, legger i to forskjellige stansemaskiner og stabler ut i racket igjen

Sveisecelle med automatisk innlasting

Levert til: Protec
Vinter 21/22

Robotcelle for sveising av deler hos Pretec. Totalt 7 palleplasser roboten kan hente/levere på. Roboten henter deler ved hjelp av vision på pall. Roboten holder delene på plass i en to-akset manipulator, mens sveiseroboten søker seg inn på fuga med en fugefølgingslaser og sveiser sammen delene